Tags: Links
All Categories
Featured
Table of Contents
Ik schat gemiddeld zo anderhalf tot twee keer modaal. Dat vinden we ook logisch. Ik trek altijd de vergelijking met een voetballer. Die doen op hun veertigste ook niet meer aan betaald voetbal. Ook het werk bij ons kent een houdbaarheidsdatum. Dus je moet je geld in kortere tijd verdienen.
Dat moet je wel beseffen, de Wallen bestaan uit twee gedeelten. Je hebt het red light district, dat is het gedeelte waar de ramen zitten. De ramen zijn de belangrijkste bezoekersmagneet van de buurt. De magneet wordt aangevuld door kroegen, door musea, door erotisch entertainment zoals wij aanbieden; die mix maakt het uniek.
We hebben de drukte lange tijd gemeten aan de hand van de hoeveelheid verschillende wifi-signalen van mobiele telefoons (stripper huren). Toen kwamen we uit op ongeveer 3,1 miljoen bezoekers in heel 2017, die dus hier de Oudezijds Achterburgwal waren gepasseerd. Ga er maar vanuit dat het aantal bezoekers sindsdien toegenomen is. Tot corona losbarstte.
Het was heel verdrietig. De Wallen, de meest levendige buurt van Amsterdam, waren een uitgestorven, doodstille spookstad geworden. Heel onwerkelijk.’Onzinnige regels‘Ik hoop dat elke ondernemer op de Wallen het redt. Maar er zijn hier harde klappen gevallen. Alle ramen dicht, al het erotische entertainment dicht, alle horeca op slot. Het scheelt voor ons in elk geval dat de meeste panden waarin onze zaken zitten, ons eigendom zijn.
Met sommige andere regelgeving niet – en daar hebben wij ook mee te maken. Bijvoorbeeld: de Casa Rosso wordt van overheidswege bestempeld als seksinrichting. Klopt niet. We zijn een theater. Op de bühne zie je wat anders dan wat je in Carré ziet, dat klopt als een bus, maar verder is er geen enkel verschil.
En als ze alle acts gezien hebben en ze bemerken van: hé, dat ken ik al, dan verlaten ze het theater. Ja, in pre-coronatijd draaiden we non-stop. Maar de mensen gaan uit zichzelf wel weg, onze stoelen stonden in pre-coronatijd in Transavia-opstelling. Dat heb je na een uurtje wel gehad.@media (max-width: 680px)#fig-61ff8bfb7a1d5 img.
Het kost handenvol geld, dat we veel liever aan andere, meer zinnige dingen zouden willen besteden. Mag ik nog een ander voorbeeld van onzinnige regelgeving geven? Onze zeer gewaardeerde buurtgenoot Rob van Hulst, die veel mensen nog kennen als dokter Eric Koning uit Medisch Centrum West, geeft hier al veertig jaar lang rondleidingen.
Sinds 1 april dit jaar mag hij geen rondleidingen meer geven in het red light district, omdat rondleidingen hier sinds die datum verboden zijn. Rondleidingen zouden voor overlast zorgen. Nee, niet dus. Je krijgt pas overlast als die rondleidingen niet meer mogen. Een vakman als Rob heeft zijn groepen altijd onder controle.
Want dan gaan ze op eigen houtje. En dan krijg je dus juist problemen, er is niemand die die groepen aan- en bijstuurt. Ik vind het ronduit onverstandig om vakmensen buiten spel te zetten - striptease Gent. En dan moet je ook nog eens bedenken dat het Rob is, die commissarissen van politie, politici, ministers en leden van het Koninklijk Huis wegwijs maakte in dit deel van de stad.
De gemeente heeft een kans laten liggen. De gemeente had hier de mogelijkheid om via een vergunningstelsel een en ander goed te regelen – ook het aantal gidsen te beperken – en had een kwaliteitseis aan de vergunning kunnen koppelen. Kortom een middel om met groepen beter te kunnen sturen.
En indien wel: dan kun je dat managen. Sommige buurtbewoners noemen de Wallen “een pretpark” en dat bedoelen ze dan neerbuigend, negatief. Maar wat mij betreft slaat dat pretpark op het gedrag van mensen, van bezoekers, van toeristen. Als mensen tegen je huis aan plassen of kotsen, dat is overlast.
Dat vind ik ook smerig. Dat vindt iedereen smerig. Dat is niet prettig. Maar er is niemand van mening dat dat mag, wildplassen of kotsen op de Wallen, dat mag niet. Er wordt alleen niet voldoende op gehandhaafd. En dat is het probleem. Ook wij draaien nu met verlies, zonder de steunmaatregelen van de overheid zouden we het niet redden, Er zijn nu weer nieuwe verbodsborden geplaatst, hoorde ik, want ik heb ze zelf nog niet gezien.
Nou, prima, want je moet nu eenmaal uitdragen wat niet mag in deze buurt. Maar als je niet handhaaft op niet-drinken op straat, dan gaan er toeristen naast staan, met een blikje bier in hun hand en die maken dan een foto. Die foto sturen ze via hun mobieltje naar huis. stripper antwerpen.
Momenteel heb je hier heel erg die twee kampen. Ondernemers versus bewoners – en misschien laat de gemeente iets te veel haar oor hangen naar de bewoners. Het evenwicht is een beetje zoek, vind ik. Neem de Nieuwmarkt, hier om de hoek. Op dat plein staat de horecaondernemers het water tot aan de lippen.
Zijn een paar bewoners voorgesprongen, mag het niet meer. Ik vergelijk dat maar met: je huis staat in brand, de brandweer komt en ze bellen vervolgens eerst aan bij de buren om te vragen of ze mogen blussen. “Of ervaart u te veel last van het bluswater? Want dan doen we het niet, dan laten we de boel wel aff ikken.”’Acht meiden‘We zijn hartstikke blij dat we weer open mogen.
Maar het is niet meteen allemaal weer goed. Ik sprak drie weken geleden eigenaren van een café die me vertelden: “Cor, ik ben open van 12. 00 uur tot 00. 00 uur, en dan heb ik 22 euro in de kassa.” Dat is niet leuk. Wat we hebben gezien is dat, toen de coronaregels versoepelden en de cafés weer open mochten, maar de sekswerkers nog niet, deze buurt heel moeizaam op gang kwam.
Ook wij draaien nu met verlies, zonder de steunmaatregelen van de overheid zouden we het niet redden. In de Bananenbar laten we nu zestien mensen per keer naar binnen. Normaliter zijn dat er ongeveer zeventig. In de Bananen-club lopen nu een stuk of acht meiden rond. Dan zijn er normaal 25, maar roosteren wij die nu in, dan zijn er meer meiden dan klanten.@media (max-width: 680px)#fig-61ff8bfb7a301 img.
Maar ik wil ook graag vertellen dat corona er verrassend genoeg ook voor gezorgd heeft dat wij als ondernemers hier naar elkaar toe zijn gegroeid - striptease Gent. We hebben nog meer mensen en ondernemers leren kennen en er is nog meer het gevoel ontstaan: we moeten het samen doen. Wat ik eerder vertelde: staan de ramen hier op zwart, dan lopen er veel minder mensen rond.
Alles grijpt in elkaar. We hebben elkaar allemaal nodig. Niemand runt in zijn eentje de Wallen. stripper antwerpen. Dat kan niet, dat lukt niet.’Eén grote familie‘Ik zou heel graag willen dat we in deze tijd ook proberen om als ondernemers weer dichterbij de buurtbewoners te komen. Ik wil die strijd wij-tegen-zij helemaal niet, ik baal ervan.
Of je hier nu woont of dat je hier onderneemt. Ik wil heel graag dat het, net zoals iedereen die voor Jan werkt, één grote familie wordt. Dat we naar elkaar luisteren en elkaar begrijpen. Ik weet waar ik over praat. Ik ben 32 jaar lang ambtenaar geweest, onder andere in Blaricum, Amsterdam, Weesp en Diemen.
Latest Posts
Prive Ontvangst Noord Brabant
Prive Ontvangst Aalsy
Brasschaat Prive Ontvangst